Lezzet Tercihinde Doğru Adres?
Marketlerde, pek çok evin buzdolabında ve yiyecek satışı yapılan diğer bütün alanlarda görebileceğiniz bu mucizevi kutuların neden tercih edildiğine yakından bir göz atalım.
Türkiye, 4 mevsimin tam anlamı ile yaşandığı orta kuşak ülkelerinden bir tanesi olması sayesinde meyve ve sebzeler konusunda çok zengin bir ülkedir. Ancak yaz ve kış aylarında yetişen meyvelerin her mevsim bulunması bulunsa bile doğal bir şekilde tüketilebilmesi mümkün olmaz. Benzer durumu meyve ve sebze yetiştiriciliğinin daha sınırlı olduğu bölgeler için düşündüğümüzde meyve – sebzelerin çeşitli işlemlerden geçirilerek doğal bir şekilde tüketime hazır hale getirilmeleri şart olur. Tam da burada karşımıza conserve kavramından türeyen konserve çıkar.
Çeşitliliği oldukça fazla olan meyve ve sebzelerin; besleyici değerlerinden ödün vermeyecekleri şekilde işlenerek en taze halleri ile şişelenen/kutulanan lezzetler çok uzun süreler boyunca muhafaza edilebilmektedir. Üstelik ürünlerin bu şekilde kutulanması lezzeti korumanın yanı sıra kamp ve dağcılık gibi aktiviteler esnasında yemek ihtiyacının daha pratik bir şekilde karşılanması adına önemli oluyor.