+90 533 279 62 75
Konserve Neden Tercih Edilir?
Konserve; kavram olarak meyve ve sebzelerin doğallıklarını korumaları adına uygun ambalajlarla saklanması olarak bilinir. İngilizcede ‘conserve’ yani korumak kelimesinden türemiş olan bu kavramın ülkemizde ve dünyada oldukça yaygın bir besin türü olduğunu ifade etmek mümkündür.

Lezzet Tercihinde Doğru Adres?

Marketlerde, pek çok evin buzdolabında ve yiyecek satışı yapılan diğer bütün alanlarda görebileceğiniz bu mucizevi kutuların neden tercih edildiğine yakından bir göz atalım.

Türkiye, 4 mevsimin tam anlamı ile yaşandığı orta kuşak ülkelerinden bir tanesi olması sayesinde meyve ve sebzeler konusunda çok zengin bir ülkedir. Ancak yaz ve kış aylarında yetişen meyvelerin her mevsim bulunması bulunsa bile doğal bir şekilde tüketilebilmesi mümkün olmaz. Benzer durumu meyve ve sebze yetiştiriciliğinin daha sınırlı olduğu bölgeler için düşündüğümüzde meyve – sebzelerin çeşitli işlemlerden geçirilerek doğal bir şekilde tüketime hazır hale getirilmeleri şart olur. Tam da burada karşımıza conserve kavramından türeyen konserve çıkar.

Çeşitliliği oldukça fazla olan meyve ve sebzelerin; besleyici değerlerinden ödün vermeyecekleri şekilde işlenerek en taze halleri ile şişelenen/kutulanan lezzetler çok uzun süreler boyunca muhafaza edilebilmektedir. Üstelik ürünlerin bu şekilde kutulanması lezzeti korumanın yanı sıra kamp ve dağcılık gibi aktiviteler esnasında yemek ihtiyacının daha pratik bir şekilde karşılanması adına önemli oluyor.

Konserve Ürünlerin Lezzet Yolculuğu
Hasat
İyi tarım ve organik tarım uygulamalarına önem veren çiftçiler tarafından özenle yetiştirilen lezzetler kaliteli ve taze bir durumdayken hasar edilirler. Konservede kullanılacak olan ürünlerin kusursuz olmasına önem veren firmamız hasadı en az diğer üretim aşamaları kadar önemser. Bu nedenle anlaşmalı çiftçilerle söz konusu süreç profesyonel bir şekilde sürdürülür.
Yıkama
Hasat sonrası; soğuk zincire riayet edilerek uluslararası standartlardaki tesislerimize ulaştırılan ürünler zararlı mikroorganizmalardan arındırılmak üzere yıkama işlemine tabi tutulur. Burada temel amaç insan sağlığını riske atabilecek her türlü bakteri ve diğer canlıları ürünlerden ayrıştırmaktır.
Ayıklama ve Sınıflandırma
Yıkama işlemine tabi tutulan meyve ve sebzeler düz bir zemine serilerek ayıklanır. Bu aşamada bozuk, ezik ve çürük ürünlerin ayrılması sağlanırken kalite ve büyüklüğe göre de ayıklama gerçekleştirilir.
Taneleme – Uç Kesimi – Doğrama
Meyve ve sebzelerin özelliklerine göre tanelere ayırma, uç kesme ve doğrama işlemleri yapılarak konserve süreci hızla devam ettirilir.
Kabuk ve Çekirdekten Ayırma
Ürünlerin tüketime hazır hale gelmesi adına gerçekleşen kabuk ve çekirdekten ayırma işlemi sonrasında artık yavaş yavaş sona yaklaşılır.
Haşlama ve Kalıplara Doldurma
Urla enginarı başta olmak üzere Urkon kalitesi ile haşlanıp kutulanan ürünlerin sizlere ulaşana kadar doğallıklarından ödün vermemeleri adına son aşama olan sterilizasyon ve pastörizasyon uzmanlar eliğinde gerçekleşir.
Sterilizasyon – Pastörizasyon
Üretim sürecinin son safhası olan bu aşama ile artık ürünlerin sevke hazır hale geldiğini vurgulamak gerekir.
İletişim Bilgileri
KUŞÇULAR MAH. MESTAN DAYI SK. NO: 6
URLA/ İZMİR
Copyright © 2022 URKON Konserve. Tüm Hakları Saklıdır.