Türkiye, 4 mevsimin tam anlamı ile yaşandığı orta kuşak ülkelerinden bir tanesi olması sayesinde meyve ve sebzeler konusunda çok zengin bir ülkedir. Ancak yaz ve kış aylarında yetişen meyvelerin her mevsim bulunması bulunsa bile doğal bir şekilde tüketilebilmesi mümkün olmaz. Benzer durumu meyve ve sebze yetiştiriciliğinin daha sınırlı olduğu bölgeler için düşündüğümüzde meyve ve sebzelerin çeşitli işlemlerden geçirilerek doğal bir şekilde tüketime hazır hale getirilmeleri şart olur. Tam da burada karşımıza conserve kavramından türeyen konserve çıkar.
Çeşitliliği oldukça fazla olan meyve ve sebzelerin; besleyici değerlerinden ödün vermeyecekleri şekilde işlenerek en taze halleri ile şişelenen/kutulanan lezzetler çok uzun süreler boyunca muhafaza edilebilmektedir. Üstelik ürünlerin bu şekilde kutulanması lezzeti korumanın yanı sıra kamp ve dağcılık gibi aktiviteler esnasında yemek ihtiyacının daha pratik bir şekilde karşılanması adına önemli oluyor.
Coğrafi Belgeli Üretim
Yaygın inancın tersine, Lorem Ipsum rastgele sözcüklerden oluşmaz. Kökleri M.Ö. 45 tarihinden bu yana klasik Latin edebiyatına kadar uzanan 2000 yıllık bir geçmişi vardır. Virginia'daki Hampden-Sydney College'dan Latince profesörü Richard McClintock, bir Lorem Ipsum pasajında geçen ve anlaşılması en güç sözcüklerden biri olan 'consectetur' sözcüğünün klasik edebiyattaki örneklerini incelediğinde kesin bir kaynağa ulaşmıştır. Lorm Ipsum, Çiçero tarafından M.Ö. 45 tarihinde kaleme alınan "de Finibus Bonorum et Malorum" (İyi ve Kötünün Uç Sınırları) eserinin 1.10.32 ve 1.10.33 sayılı bölümlerinden gelmektedir. Bu kitap, ahlak kuramı üzerine bir tezdir ve Rönesans döneminde çok popüler olmuştur. Lorem Ipsum pasajının ilk satırı olan "Lorem ipsum dolor sit amet" 1.10.32 sayılı bölümdeki bir satırdan gelmektedir.